Pages

Šmírbuch jazyka českého - Patrik Ouředník

Když jsem narazila na tuhle knížku, nestačila jsem se divit tomu, jak může vypadat takový slovník :))
Nebudu zdržovat, takže teď pár peprných příkladů


Krevní pouto, Patricia Briggs - Přečteno!

Krevní pouta, mě stejně jako první díl, hned od začátku vtáhly a už nepustili. A to doslova, začala jsem číst a nemohla jsem přestat. Mercedes jsem mohla opustit až v půl 4 ráno, když jsem se dostala na poslední stránku. Těším se na další díl, který je ale bohužel ve všech knihovnách ve městě vypůjčený, takže si budu muset chvilku počkat. Třeba se ve třetí díle dozvím, kdo si získá její srdce 




Druhá kniha s Mercedes Thompsonovou v hlavní roli. V dnešní době vládne světu věda, která zakazuje upalování, topení nebo veřejné lynčování čarodějnic. A průměrný zákona dbalý občan se naopak nemusí bát příšer ve tmě. Někdy lituji, že nejsem průměrný občan…Mercy Thompsonová má přátele na hlubokých místech Druhá– a v temnotě. A teď jednomu z nich dluží laskavost a souhlasí, že pomůže příteli Stefanovi předat vzkaz jednomu z upírů.Ale tento upír není obyčejný – a stejně tak démon, který v něm přebývá…


Série: Mercedes Thompsonová
Žánr: Sci-fi a fantasy - Romány
Rok vydání: 2010, počet stran: 288
Nakladatelství: Fantom Print
Překlad: Kateřina Niklová
Rok vydání originálu: 2007
Autor obálky: Daniel Dos Santos
Vazba knihy: vázaná s přebalem

Úkol 74 - Zasadit bylinky

Další úkol hotov, i když ne tak úplně mojí zásluhou. Dneska mi psala kamarádka Jull a ptala se, jestli náááhodou nechci bazalku. Samozřejmě, že chci! A tak už na mě u ní doma čeká. Podívejte jak je krásná a maličká jak neviňátko :)

Foto by Jull

Doufám, že naše společné soužití vydrží a neuteče mi, po první známce touhy radši uschnout, než být se mnou.

So happy one second, incredibly depressed the next

Deník mám daleko, tak se musím vyřvat tady.

Awake

Úplnou náhodou jsem narazila na tenhle seriál a musím říct, že je naprosto famózní, je to dalo by se říct psychologické drama s trochou detektivky, protože hlavní postava je detektiv Michael Britten. Bohužel kvůli nízké sledovanosti ( kterou absolutně nechápu) má jen jednu řadu. Ale já si ho dovoluji zařadit do mých top seriálů .



Sex on the beach


Měli jste někdy sex na pláži? Já ano. A pocity? Na obrázcích a v představách je to lepší než ve skutečnosti. Ono přeci jenom, ten písek všude možně, není nic příjemného :) Ale jako zkušenost dobrý:)

Úkol 88 - Uklidit pořádně kuchyň

tak - úklid kuchyně - HOTOV! Teda až na to že není uklizené nádobí, ale to má už na starosti muž.
Ale že mi to dalo zabrat! Nevěřili by jste, kolik jsem u toho strávila času. Vyndat všechny věci z poliček a skříní, umýt je a zas to všechno vrátit zpátky. Najít vhodné krabičky na různé pudinky, bujóny, těstoviny. Vydrhnout dlaždičky, pracovní desku a sporák. Když už jsem se do toho úklidu dala, tak jsem vypulírovala celej byt. A i když bydlíme jen v 2kk, tak i s pletím mini zahrádky (čti terasa) mi to trvalo skoro celý den. Ale aspoň jsem ho strávila smysluplnou činností a né sezením u počítače. Povím vám tajemství, sice mě občas chytá uklízecí mánie, ale teď nebylo zbití. Ona totiž zítra přijede tchyně .




Úkol 100 - vyplít zahradu

Tak půlka úkolu už je hotova, teď ještě druhá strana terasy a budu mít první úkol z 101 in 1001 odškrtnut :)
Tip: dělat si manikúru před tím, než se jdete hrabat v hlíně opravdu nemá cenu




101 goals in 1001 days

Nechala jsem se inspirovat touto stránkou a sepsala si 101 věcí, které bych chtěla splnit za 1001 dnů.
a tady je můj seznam. Začínám dnes 13.6.2012 a až uběhne tisíc a jeden den bude středa 11. březen 2015 .



Co právě čtu ...

Tak jsem se nechala strhnout Hunger Games mánií a pustila se do čtení trilogie, zatím nejsem moc daleko, takže se neodvažuji soudit. Ale mám pocit, že mě děj strhne a až do posledního řádku nepustí.

Kdyby jste si chtěli knihu taky přečíst, můžete například zde



Cardio



1minuta jump rope


1minuta plank jacks


50 high knees


15 burpees
50 jumping jacks

1minuta squat punches

a teď ještě jednou celé zopakovat



Peanut Butter !!!

Taky milujete  peanut butter? Jestli ano, mám tu další tipy na pár dobrot, které si můžete doma udělat :)
Můj favorit je ten zmrzlý banán :) A která varianta se líbí Vám?


Snídaně,ten nejlepší start do nového dne

Jaké denní jídlo je vaše nejoblíbenější? Moje určitě snídaně. Většinou hned jak jí dojím, se začínám těšit na další ráno. Kdyby to šlo, snídala bych pětkrát denně :) žádné obědy a svačiny, prostě jen snídaně!
Miluji jogurty s ovocem, ovesnou kaši a všechny ty dobrůrky, které si do toho můžeme nasypat, od kakaa, přes banán, až po mandle nebo jiné oříšky. Od snídaně očekáváme, že nám nastartuje metabolismus a dodá energii do začátku dne, takže se ani nemusíme bát přemíry sacharidů. Ba právě naopak, dopoledne je nejlepší čas na to, si něco sladkého ( samozřejmě nemyslím horu čokolády Milky) bez výčitek dopřát.


a zde ještě pár tipů :)









zdroj obrázku google pics

Jillian Michaels - 30 day shred

Aneb jak pořádně nastartovat po ránu. A v 30ti dnech se dát do kondice! A jak na to? Vezmu to ve zkratce - 10dní jeden level  a za měsíc prý budete neodolatelná kráska! A když ne, tak zpevněná a lehčí (alespoň na cm) určitě.
Já mám teda radši její cvičení s názvem No more trouble zones , ale i tohle Vám dá určitě zabrat :)